Over Stefan Dol

Stefan Dol

Stefan Dol (28) is van jongs af aan fanatiek voetballer. Op zijn zesde begon hij met voetballen bij VVS’46. Toen hij twaalf was vertrok hij naar Hollandia in Hoorn. Een mooie club en een goede opleiding die speelt op het hoogste amateur niveau. Daar speelde hij vele wedstrijden tegen elftallen uit het betaald voetbal en mooie momenten mee gemaakt als speler en als trainer. Naast veldvoetbal speelt Stefan ook in de zaal. Eerst bij Hovocubo in de jeugd, daarna 7 seizoenen bij FC Marlène in de selectie. Die periode heeft hij tevens verschillende keren stage gelopen bij Oranje futsal, helaas door omstandigheden niet tot een interland gekomen. In 2023 ruilde Stefan FC Marlène in voor HV/Veerhuys en speelt daar op dit moment!

Stefan zit niet graag stil. Naast voetbal en zijn gezin, heeft hij zijn eigen Stefan Dol voetbalschool, is trainer bij FC Volendam en werkt hij op scholen als sport en spel begeleider.

Zijn motto ’Persoonlijke aandacht geeft vertrouwen’ komt in alle facetten terug. Als trainer en als meester wil hij kinderen helpen het beste uit zichzelf te halen. Hij gaat voor kwaliteit en kan veel eisen van spelers, maar plezier en een veilige omgeving om te ontwikkelen staan voorop.

‘Plezier en een veilige omgeving om te ontwikkelen staan voorop’

Voetbalschool 

Voetbalschool Stefan Dol is sinds 2016 dé voetbalschool van gemeente Opmeer en omstreken. Tijdens privé- trainingen, voetbalkampen, small group trainingen, clinics en kinderfeestjes krijgt de jeugd tussen 6 t/m 14 jaar de beste en leukste trainingen! Ook ziet hij dat spelers van 15 t/m 19 jaar steeds vaker komen voor extra training en aandacht om nog dat extra stukje door te ontwikkelen waar behoefte aan is. Heel gericht dus.

Bij Stefan Dol Voetbalschool trainen spelers individueel en in kleine groepjes op de woensdagen en de vrijdagen. Het zijn intensieve trainingen waarbij de techniek centraal staat. Ons aanbod is voor spelers van elk niveau: van talenten die zich verder willen ontwikkelen tot beginnende spelers die meer zelfvertrouwen willen krijgen en daardoor beter presteren en mee te komen op hun niveau.

Talenten die bij Voetbalschool hebben getraind/trainen zijn onder andere: Nicole Panis (Amerika), Iris Kort (stage Ajax) Zoë Bot (stage AZ) Koen Schilder (speler AZ JO18) Devon en Yassin (FC Volendam) Pascal Spaan, Bjorn Jonker (Telstar) Twan Wijnker, Giel Kappelhof (AZ) en Ian Luca (stage Ajax).

Door zijn eigen zaalvoetbal achtergrond ziet Stefan ook een aantal spelers die speciaal voor zaalvoetbal komen trainen. Ook daarvan zijn er een aantal spelers die inmiddelsz bij Eredivisie clubs in de jeugd spelen zoals Hovocubo, FC Marlene en HV Veerhuys.


FC Volendam

In 2021 is Stefan begonnen bij FC Volendam als trainer in de onderbouw. Daar traint hij vol passie en enthousiasme zijn team JO12 (begonnen bij de O11). Bij FC Volendam werkt een hecht team van trainers, dat bijna dagelijks samenkomt om de voortgang van spelers te bespreken en hoe zij de spelers het beste kunnen laten ontwikkelen. Ook wordt er goed nagedacht over wat zij precies willen trainen en hoe zij dat dienen aan te pakken. De visie is om spelers individueel op te leiden. Daarnaast stelt Stefan met zijn mentorspelers persoonlijke leerdoelen op, voert ontwikkelingsgesprekken en houdt thuisbezoeken. Een mooie uitdaging om te werken bij een BVO, iet

s waar hij als trainer altijd al van droomde!

Mooie uitdaging om te werken bij een BVO’ 

 

Sport/spel basisschool

Stefan Dol brengt zijn

enthousiasme voor bewegen en sporten ook over op scholieren van het basisonderwijs. Na vijf jaar sport en spel te hebben gegeven tijdens gymlessen, verzorgt hij nu pauzesporten op verschillende basisscholen. Een mooie aanvulling op zijn andere werkzaamheden!

Voetbalkampen

Heb je in de vakantie zin om lekker veel te voetballen, te werken aan je techniek, conditie én nieuwe vrienden en vriendinnen te maken? Kom dan naar één van onze Voetbalkampen!

Een enthousiast team van trainers staat in de vakantie klaar om er samen met de spelers een voetbalfeestje van te maken. Voor voetballers van 6 t/m 14 jaar, van elk niveau. Deze kampen zijn gevarieerd met 1 of m

eerdere voetbaldagen tijdens elke schoolvakantie, zowel binnen als buiten trainingen in kleine of grote groepen. Het grote voetbalkamp tijdens de zomer is wel echt het grootste voetbalfeest van het jaar. Daar kijkt Stefan Dol al naar uit. Een mooie afsluiting van het seizoen en daarna lekker de zomervakantie in!

Enthousiast geworden? Schrijf je hier in voor het volgende Voetbalkamp.

 

Adidas

Wij zijn trots op onze nieuwe samenwerking met Adidas! Sinds de zomer van 2023 zijn we overgestapt van JAKO naar Adidas. Een fantastisch en kwalitatief merk om onze trainers en spelers in deze mooie kleding te laten lopen! De kleding is niet verplicht voor onze klanten, het is optioneel om het aan te schaffen. Tijdens het voetbalkamp komende zomer krijgen de spelers wel een outfit bij deelname. S
pelers kunnen een Adidas outfit van Stefan Dol aanschaffen op deze website.